Kușbașılı mantar sote tarifi nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif. Kuşbaşı et ve mantarın mükemmel uyumu, sebzelerin lezzetiyle birleşerek nefis bir sote ortaya çıkarıyor. Pişirme süresi kısa, malzemeler kolay bulunur nitelikte olup günlük hayatın koşuşturmasında rahatlıkla hazırlanabilecek bir yemek sunuyor.

21 Kasım 2025

Kuşbaşılı Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 500 gr kültür mantarı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:


  • Kuşbaşı etleri orta ateşte kendi yağıyla hafifçe kavurun
  • Soğanları yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyin
  • Biberleri ince şeritler halinde kesip tencereye ilave edin
  • Mantarları iri parçalar halinde doğrayıp ekleyin
  • Sarımsakları ince dilimleyerek tencereye ekleyin
  • Domatesleri küp küp doğrayıp karışıma katın
  • Tüm baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın
  • Sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın
  • Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Etlerin yumuşak olması için kısık ateşte pişirin
  • Mantarları çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Domatesleri sonradan ekleyerek daha diri kalmalarını sağlayın
  • Servis sırasında üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav veya makarna ile birlikte servis yapabilirsiniz
  • Yanında yoğurt ile sunabilirsiniz
  • Sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vajinal Mantar
Vajinal Mantar
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
;