Mantar mezesi yoğurtla nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir meze arayanlar için yoğurtlu mantar mezesi harika bir seçenek sunuyor. Kültür mantarlarının yoğurtla buluştuğu bu nefis tarif, hem günlük sofralarınıza hem de özel davetlerinize renk katacak.

20 Kasım 2025

Mantar Mezesi (Yoğurtlu) Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kültür mantarı (dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş veya rendelenmiş)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, sos için)

Hazırlanışı:


  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Ezilmiş sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Tavayı ocaktan alın ve mantar karışımının soğumasını bekleyin.
  • Bir kasede süzme yoğurt, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
  • Soğuyan mantar karışımını yoğurtlu sosla birleştirip iyice karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak; küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin. 1-2 dakika kızdırdıktan sonra mezenin üzerine gezdirin.
  • En az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Mantarları çok uzun süre pişirmemeye dikkat edin, aksi halde sulanabilir.
  • Yoğurdunuz sulu ise süzme yoğurt kullanmanız önerilir.
  • Dinlendirme süresi mezenin lezzetinin oturması için önemlidir.
  • Servis öncesi zeytinyağı ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vajinal Mantar
Vajinal Mantar
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
;