Mantarli pilav nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için mantar pilavı hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Pirincin kıvamından mantarların dokusuna kadar her detayın önem taşıdığı bu tarif, doğru malzeme dengesi ve pişirme teknikleriyle sofraları şenlendiriyor.

21 Kasım 2025

Mantar Pilavı Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 300 gram mantar (kültür veya kestane mantarı)
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


  • Pirinci yıkayıp 15-20 dakika ılık suda bekletin
  • Mantarları ince dilimler halinde doğrayın
  • Soğanı küp küp doğrayın

Yapılışı:

  • Zeytinyağını tencerede kızdırın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Mantarları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Süzülmüş pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ekleyin
  • Kaynayınca ocağın altını kısıp kapağını kapatın
  • 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın
  • Tereyağını ekleyip 10 dakika dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Pirinci yeterince yıkayın - bulanık su berraklaşana kadar
  • Mantarları çok küçük doğramayın - pişince küçülürler
  • Pirinci kavururken çok karıştırmayın - lapa olabilir
  • Pilavı pişirirken kapağını açmayın - buhar kaçar
  • Pilavı ocaktan aldıktan sonra mutlaka dinlendirin
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
  • Mantarların suyunu iyice çektirdikten sonra pirinç ekleyin

Servis Önerisi:

  • Yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz
  • Yanında yeşil salata ile mükemmel olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vajinal Mantar
Vajinal Mantar
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
Dermatit Belirtileri ve Tedavisi
;